14 mar 2014

Jakie pyszności zaserwować weselnym gościom?

Bardzo popularny kiedyś na weselach Wiejski stół z wędlinami, wiejskim chlebem, smalcem i ogórkami kiszonymi myślę, że odchodzi już powoli w zapomnienie. Jest on elementem idealnie wpasowującym się w rustykalne wesele, ale w uroczystość odbywającą się w stylowym pałacu lub w eleganckim hotelu już niekoniecznie. Aby stylistyka wesela była spójna, warto poszukać czegoś, co będzie jej idealnym dopełnieniem.

1. Sushi Bar














Dla miłośników sushi strzałem w dziesiątkę będzie właśnie Sushi Bar. Pięknie wygląda i świetnie smakuje. Minusem jest jednak dość spory koszt. 
2. Deska serów + wino









Na szwedzkim stole pięknie będzie prezentować się deska serów i wina do degustacji.
3. Małe wytrawne przekąski "na jeden gryz"







Takie małe przekąski sprawdzają się świetnie na różnych imprezach. Pięknie przygotowane wyglądają apetycznie i z powodzeniem zastąpią standardowy wiejski stół. Nikt się nie oprze :)
4. Słodki bufet - Candy bar















Na szwedzkim stole nie muszą znaleźć się tylko wytrawne przysmaki. Bardzo popularne ostatnio słodkie bufety przyciągną na weselu nie tylko dzieci. Jest to oryginalna alternatywa dla tradycyjnych bufetów z ciastami i owocami. Jak wiadomo zanim coś spróbujemy to najpierw jemy oczami :) A tak zaserwowane owoce i słodycze wyglądają nieziemsko!














Na naszym weselu będzie dość bogate manu, z wieloma przystawkami, sałatkami, ciepłymi daniami, dlatego zdecydowaliśmy się właśnie na słodki bufet z pięknie podanymi słodkościami i owocami. Mam nadzieję, że goście będą pozytywnie zaskoczeni :)
A Wam która opcja podoba się najbardziej i widzielibyście ją na swoim weselu?

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz